Kawa z amaretto.. Fot. flickr.com/by karsten.planz

Kawa z alkoholem: likier amaretto [przepis]

Ortodoksyjni kawosze uważają, że kawa jest dobra bez żadnych dodatków. Jeśli nie zgadzacie się z tym twierdzeniem, sprawdźcie przepis na kawę migdałową z likierem amaretto. Jak przygotować kawę?

Do przygotowania kawy migdałowej nie potrzeba zbyt wielu składników. Napój idealny na zimę robi się używając wyłącznie trzech rzeczy. Do przygotowania takiej kawy potrzeba:

3/4 filiżanki gorącej kawy
1/4 szklanki ciepłego mleka lub śmietanki oraz likieru migdałowego (Amaretto). Oraz oczywiście cukier sypiemy wedle uznania.

Samo przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy zmieszać składniki. Dla osób, które z jakichś przyczyn nie mogą skonsumować kawy z likierem Amaretto dobrym pomysłem jest zakup likieru migdałowego. Kawa z syropem amaretto będzie bezpieczna dla osób niepełnoletnich no i kierowców :).

Fot. flickr.com/by karsten.planz

Dodaj komentarz

Najlepsze kawiarnie we Lwowie TOP 10 (AKTUALIZACJA)

Zamknięta Kawiarnia Naukowa
Lewacka Kawiarnia Naukowa znika z Kazimierza!

Kawa z alkoholem: Irish Coffee [przepis]
Tu można dobrze zjeść! Warsztat, Izaaka 3 na Kazimierzu
Zamknij